Spiral Staircases at the Newly Renovated Space Needle

Albina Co. Inc. bent the spiral staircases at the newly renovated Space Needle in Seattle, Washington. The Space Needle’s rotating glass floor, dubbed “The Loupe”, is located just below the open-air observation deck and Albina Co., Inc. was the steel bender/roller for the custom spiral staircases connecting the two areas. Albina Co., Inc. bent 1″ thick x 13 ¼” wide A572 GR 50 to yield three 180″ pieces and three 144″ pieces of rolled plate and 1″ thick x 10-13/16″ wide A572 GR 50 to yield one 80″ piece of rolled plate. We also bent tube steel 10″ x 6″ x .625″ WALL A500 GR B to a 11’ 6” inside plan view radius (the easy way). 

Space Needle Spiral Staircase at "The Loupe"
Backside view of spiral staircase at the Space Needle
People walking on the spiral staircase at the Space needle
the space needle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *